×
اطلاعات بیشتر باشه، مرسی برای ارائه بهترین تجربه کاربری به شما، ما از کوکی ها استفاده میکنیم

gegli

فریاد ایرانی

[email protected]

حسین تهرانی


حسین تهرانی

 در سال 1291 درتهران متولد شد. از کودکی علاقه‏ عجیبی به نواختن تمبک داشت و به راهنمایی رضاخان‏ باربد که کمانچه نواز بود به کلاس حسین‏ خان‏ اسماعیل زاده استاد کمانچه راه یافت و از سال 1307 به طور جدی به فراگرفتن تمبک پرداخت.

خود او می گفت: " حسین خان می گفت هر چه دو ضربی می زنی بزن : یکصد و بیست و پنج و شش و هشت [ میزان شش هشتم ] را هم بزن: بله و بله، بله دیگه. آن زمان نت در کار نبود."

زمانی که حسین‏ تهرانی به نواختن تمبک پرداخت این ساز و نوازنده‏ی آن در نظر عام ارزشی نداشت، بلکه مورد تحقیر هم واقع می شد. به همین مناسبت پدر حسین با تمبک نوازی او موافق نبود و او از ترس پدر جرئت ظاهر کردن اشتیاقش به تمبک نوازی را نداشت؛ چنان که در ابتدا روی یک گلدان پوست کشیده بود و در خفا به تمرین می پرداخت. پس از چندی که پدر از این مطلب آگاه شد حسین را شماتت کرد و او به ظاهر و به احترام پدر تمبک را کنار نهاد. ولی سرانجام علاقه به این کار او را با تمبک نوازانی چون رضا روان‏بخش، مهدی غیاثی، کنگرلو و چند تن دیگر آشنا کرد.

در سال 1317 در یک مجلس مهمانی با ابولحسن صبا آشنا شد. تهرانی بجز وزن خوانی که روح الله خالقی به او یاد داد نکات فراوانی را از صبا فراگفت و تعلیمات موسیقی خود را مدیون آن استاد می دانست.

حسین تهرانی و ابوالحسن صبا

 ابوالحسن صبا خود مطالعات زیادی درباره ی ریتم های مختلف و نحوه‏ی اجرای آن ها داشت و مایل بود نوازنده‏ی مستعدی پیدا کند تا آن ها را که روی تمبک پیاده کرده بود به او بیاموزد و حسین برای این منظور بسیار مناسب بود. حسین ضمن فراگیری آن تمهیدات و مهارت ها به تدریج به فراگرفتن دستگاه های موسیقی ایرانی هم پرداخت و به ویژه برخی ضربی ها و تصنیف ها را هم در دستگاه خود می خواند و با نغمات متنوع موسیقی ایرانی آشنا شد.

در سال 1319 که رادیو تهران گشایش یافت، او و تعدادی نوازنده ی تمبک برای دادن امتحان به آن سازمان رفتند. ممتحن موسی‏معروفی بود و صبا هم یولن می نواخت تا با او ضرب بگیرند. صبا چهار مضرابی در گوشه‏ی حسینی نواخت که خیلی سریع بود و حسین که بارها قبلاً با او تمرین کرده بود به خوبی از عهده‏ی همراهی با صبا برآمد و موسی خان معروفی او را برای نوازندگی در رادیو پذیرفت.

حسین در برخی گروه های همنوازی رادیو شرکت داشت و زمانی که علی‏نقی‏وزیری رئیس هنرستان علی موسیقی بود در آنجا همکاری داشت و در کلاس های انجمن موسیقی ملی و سپس در هنرستان موسیق ملی نیز به تدریج تمبک پرداخت و باعث اشاعه‏ی این ساز شد.

در همان هنرستان ابتکار جالبی کرد و گروه تمبک را تشکیل داد و قطعاتی برای اجرا تنظیم کرد.

حسین تهرانی در حال اجرا

او با ارکسترهای مختلف به رهبری روح الله خالقی، جواد معروفی ، ابوالحسن صبا، حسین دهلوی ( قطعه‏ ای فانتزی برای تمبک و ارکستر) و فرامرز پایور و تعدادی دیگر نوازندگی کرد. تهرانی تصنیف های قدیمی را به خاطر داشت و اکثر قطعات ضربی صبا و علی نقی وزیری را به خوبی به خاطر سپرده بود و می توان گفت هویتی تازه به تمبک بخشید.

او در اسفند ماه 1352 پس از بیماری ممتدی در گذشت.

سنگ قبر حسین تهرانی

مكس روچ ، كوبه اي نواز بزرگ موسيقي جاز بامداد ١٦ آگوست ٢٠٠٧ در بيمارستاني در نيويورك پس از يك دوره بيماري طولاني در سن ٨٣ سالگي درگذشت.

او مبدع سبك ويژه اي در نوازندگي "درامز" بود و با بزرگان موسيقي جاز همانند "دوك الينگتن" نواخته بود.

او كه پيش از انقلاب براي اجراي موسيقي به ايران آمده بود پس از ديدن نوازندگي استاد حسين تهراني به تحسين او پرداخته و گفته بود: "كاري كه من با اين همه طبل انجام ميدهم تهراني با يك تكه پوست و چوب انجام مي دهد


 

روحش شاد و یادش گرامی


چهارشنبه 6 مهر 1390 - 12:35:43 PM

ورود مرا به خاطر بسپار
عضویت در گوهردشت
رمز عبورم را فراموش کردم
نظر ها

www.cloob.com/mohsenhacker

ارسال پيام

یکشنبه 10 مهر 1390   1:26:08 PM

درود بر فرياد ايراني. بسيار زيبا و صدالبته آموزنده. من فقط اسم حسين تهراني رو چندبار شنيده بودم. مرسي از مطلبت. پاينده باشي

http://livedown.gegli.com

ارسال پيام

یکشنبه 10 مهر 1390   2:03:19 AM

جالبه شما خودتون به ادم بد میگید بعد اونوقت ادم که جوابتونو میده نه که کم میارید و میبینید اشکال از حرفای خودتونه جبهه میگیرید و میگید چرااینجوری حرف میزنی

من با هیچکس مشکل ندارم اما هرکس بخواد بهم بد بگه یا به عقایدم جلوش میایستم

باید به همه و عقایدشون احترام گذاشت

http://faryadirani.gegli.com

ارسال پيام

چهارشنبه 6 مهر 1390   8:06:52 PM

دروود بردوستان و عزیزانی که بنده را مورد لطف و توجه خود قرار میدهند

آقا سجاد ،ازجملات شما چنین برداشت میشود که با لحن تمسخر آمیز مسعود را مورد خطاب قرار داده اید ،اگر اختلاف و اصطحکاکی بین شما وجود دارد لطفا با خود ایشون در میان بگذارید و اگر هم از ما کاری ساخته است تا روابط شما را بهبود بخشیم ،خوشحال میشوم بی پرده با ما در میان بگذارید،در غیر اینصورت به کسی اجازه نمیدم در این وبلاگ به شخصیت دوستان آسیبی برسد

http://livedown.gegli.com

ارسال پيام

چهارشنبه 6 مهر 1390   2:41:28 PM

agah masod shoma az raveshe jomle bandi va kalamate jalebi estefade mikoni"

chan kelas savad dari?

آخرین مطالب


بوی ماه مهر


همنوازی استاد بیگجه خانی و فرنام


یادش بخیر


ماه مرضان


شهناز شهنواز


مسئول این همه جهل کیست؟؟؟


زنانگی


حتما ببینید ،بسیار تاثیر گذاره


آموزش موسیقی سنتی ایران


آواز استاد شجریان برمزار همایون خرم


نمایش سایر مطالب قبلی
آمار وبلاگ

204620 بازدید

315 بازدید امروز

768 بازدید دیروز

2786 بازدید یک هفته گذشته

Powered by Gegli Social Network (Gohardasht.com)

آخرين وبلاگهاي بروز شده

Rss Feed

Advertisements