×
اطلاعات بیشتر باشه، مرسی برای ارائه بهترین تجربه کاربری به شما، ما از کوکی ها استفاده میکنیم

gegli

فریاد ایرانی

[email protected]

× حقیقت
×

آدرس وبلاگ من

faryadirani.goohardasht.com

آدرس صفحه گوهردشت من

goohardasht.com/faryadeirani

?????? ???? ?????? ???? ????? ????? ??? ????

استاد نورعلی برومند

images.jpg 

نور علي برومند در سال 1285 شمسي در تهران متولد شد... 


نور علي برومند در سال 1285 شمسي در تهران متولد شد. پدرش ميرزا عبدالوهاب خان بود.نور علي بيش از سيزده سال نداشت كه وارد كار موسيقي و اصولا علاقمند به آن شد، لذا ابتدا نزد درويش خان رفت و نزد آن استاد كار كرد(ابتدا تنبک و سپس تار را از ایشان فراگرفت.)،سپس براي ادامه ي تحصيل در سن هجده سالگی روانه آلمان شد(او از خالقی اجازه می گیرد که سه تاری را همراه خود به اروپا ببرد_نهایت احترام و ادب به هنرمند و نهایت عشق به موسیقی_)

 برومند در آلمان تحصیل میکرد وی به موسیقی غربی نیز علاقه مند شد ودر مدت دو سال پیانو را فرا گرفت و تمام این کارها را تا بیست و دو سالگی انجام داد. وی در این مدت زبان آلمانی را هم فراگرفت. برومند پس ازشش سال تحصیل در رشته پزشکی(در سال آخر دانشکده ی پزشکی)  وبازگشت از آلمان و درگذشت درویش خان ، نزد موسی معروفی نت نویسی را فراگرفت.متاسفانه وی در حادثه ای(افتادن از روی اسب) به  آسیب چشم مبتلا شد و پس از دو سال معالجه بی نتیجه در سوئیس ، عاقبت بینایی خود را از دست داد. برومند در وصف حال خود در این ایام یک بیت شعر می سراید که خون از چشم همه عاشقان موسیقی روان میکند.

مارا زدیده هیچ به جزاشک بهره نیست    وین بهره بس زدیده که باآن توان گریست

برومند زبان آلمانی را هم تدریس کرد و سه تار و تار را از صبا و فروتن آموخت.این چهره درخشان،  سبک جدید و بدیعی در سه تار نوازی پدید آورد که هم اکنون هم مورد استفاده اساتید و هنرمندان قرار می گیرد. وی علاوه بر آن در تنبک هم شیوه ای نو و منحصر به فرد داشت تا به آنجا که عارف قزوینی دستان او را بوسیده است.

وی نزد حبیب سماعی ، سنتور وتمام ردیفها و ظرایف و ریزه کاری های این ساز راهم فرا گرفت . متاسفانه این استاد به تمام معنا ، به دلیل نابینایی، کمتر سنتور می نواخت . ولی در نواختن سنتور در همین حالت هم چیرگی خاص داشت.

سپس يك دوره ي كامل رديف آقا ميرزا عبداله را در مدت 12 سال از اسماعيل قهرماني فرا گرفت و ضمن كار، رديف ها را با اجراي اسماعيل خان بر روي نوار ضبط كرد كه گنجينه يي از موسيقي سنتي و اصيل ايراني است.حافظه ي او بي نظير بود وهمه ي گوشه ها را از حفظ داشت. به غير از اسماعيل خان با ساير موسيقي دانان بزرگ نيز همواره رفت وآمد داشت(همچون سماع حضور استاد سنتور،حسین خان اسماعیل زاده استاد کمانچه و سید حسن طاهر زاده  استاد آواز) وهمه عمر خود را به مباحثه و مطالعه در محضر استادان موسيقي و موسيقي شناسان گذراند.

وی، گردآورندهٔ ردیف میرزا عبدالله از روی روایت اسماعیل قهرمانی (ردیف میرزا عبدالله به روایت وی ضبط گردیده‌است)، ردیف آوازی از روی روايت سیدحسین طاهرزاده و شیوه‌های اجرا برگرفته از درويش خان است.

نور علي خان برومند اولين استاد گروه موسيقي دانشگاه تهرا ن بود و رديف آقا ميرزا عبداله را در رشته مو سيقي ايراني دانشگاه تعليم داد.اهميت كارش در اين بود كه علاوه بر اطلاع كامل از رديف ،همه ي سازهاي اساسي ايراني را در حد كامل مي نواخت .وي در نواختن سنتور و سه تار و ضرب استاد بود و با نواختن ويو لون و كمانچه نيز آشنايي داشت.در مدت شش سالي كه از تا سيس رشته ي موسيقي دانشگاه مي گذشت برومند توانسته بود عده يي از جوانان با استعداد را به رديف موسيقي ايراني آشنا سازد. چنان كه هم اكنون در بين جواناني كه تا چندي پيش نه تنها متوجه اهميت رديف موسيقي اصيل وسنتي نبودند بلكه به اقتضاي روح غربزدگي ، با آن دشمني هم مي كردند:عده ي زيادي از آنها با رديفهاي موسيقي سنتي ايران آشنا گرديدند و مهمتر اين كه بعد از پايان تحصيل در دانشگاه نيز دست از كار موسيقي نكشيدند وبا شورو شوق اميد بخشي به تكميل معلومات خود در رديفها پرداختند و هر كدام از اين شاگردان ،خود معلماني فهيم و كوشا در رشته ي موسيقي شدند.

وی استاد بسیاری از نوازندگان و خوانندگان موسیقی ایرانی، از جمله محمدرضا شجریان، پریسا، پرویز مشکاتیان، حسین علیزاده، محمدرضا لطفی، داریوش طلایی، مجید کیانی، جلال ذوالفنون، ناصر فرهنگ‌فر و رضوی سروستانی بوده‌است.  

نور علي خان برومند در سال 1355 چشم از اين جهان بي بنيان فرو بست ، خدمات ارزنده و بزرگ او به موسيقي سنتي ايران و تربيت جوانان در اين هنر، براي هميشه به ياد هنر دوستان و موسيقي ايران جاودان خواهد ماند، روانش شاد.

درآینده قطعاتی از ردیفهایی که استاد ضبط نمودند را در وبلاگ قرار خواهم داد

منبع زندگینامه:www.baritonemusic.ir

شنبه 10 آذر 1391 - 12:41:52 PM

ورود مرا به خاطر بسپار
عضویت در گوهردشت
رمز عبورم را فراموش کردم
نظر ها

http://teba-sonati.gegli.com

ارسال پيام

سه شنبه 13 آذر 1391   8:24:00 PM

فریاد عزیز مثل همیشه عالی و ممنون

yag

yaghotsaeedy

http://yaghot.gegli.com

ارسال پيام

شنبه 10 آذر 1391   9:11:47 PM

 ممنون دوست عزیز 

واقعا برای منی که زیاد از این استاد بزرگ چیزی نمیدونستم خیلی مفید بود 

استفاده کردم از مطلبتون 

https://www.asheghedaryaa.gegli.com

ارسال پيام

شنبه 10 آذر 1391   3:39:25 PM

درود فرياد جان

از اينكه بسيار هوشمندانه به زندگينامه استاد بسياري از ستاره هاي موسيقي ميهن كه براي ايرانيان وطن دوست ارزشمندند پرداختي دست مريزادي جانانه مي گويم ، مطلب و كفتگو هر دو مفيد بودند،  منتظر بعدي هاش هستيم ، و از حضور شما نازنين در كلبه عاشق دريا بسيار سپاسگزارم

http://violetflower.gegli.com

ارسال پيام

شنبه 10 آذر 1391   1:28:24 PM

سپاس از اطلاع دهی تون

استفاده کردم جناب فریاد خان

آخرین مطالب


بوی ماه مهر


همنوازی استاد بیگجه خانی و فرنام


یادش بخیر


ماه مرضان


شهناز شهنواز


مسئول این همه جهل کیست؟؟؟


زنانگی


حتما ببینید ،بسیار تاثیر گذاره


آموزش موسیقی سنتی ایران


آواز استاد شجریان برمزار همایون خرم


نمایش سایر مطالب قبلی
آمار وبلاگ

203341 بازدید

284 بازدید امروز

129 بازدید دیروز

1719 بازدید یک هفته گذشته

Powered by Gegli Social Network (Gohardasht.com)

آخرين وبلاگهاي بروز شده

Rss Feed

Advertisements